Taxminan 10 yil oldin, parrandalarni oziqlantirishda hayvon va o’simlik oqsillarini bir-birini o’rnini qoplash imkoniyatini o’rgana boshladilar. Broyler jo’jalari ustida o’tkazilgan tajribalar orqali maksimal samaradorlikka erishish va ratsionning biologik komponentini oshirish uchun, kunlik ozuqa 10% hayvon oqsillari va 90% o’simlik oqsillaridan iborat bo’lishi zarurligi aniqlandi.
Bunday tartib bilan nafaqat mushak massasining ortishi, balki qon ko’rsatkichlari va fiziologik holat, shuningdek, tuxum qobig’ning sifati yaxshilanishi kuzatildi. O’simlik oqsilining hayvonlar oqsiliga almashinishi ham iqtisodiy samaradorlikka olib keldi: ozuqa xarajatlari kamaydi.
Shu tarzda, parrandachilikda ratsionning biologik qiymatini oshirish mumkin.