Tovuqlar oyiga o’rtacha 22 dan 26 tagacha tuxum qo’yishi mumkin. Bu barqarorlikni saqlab qolish uchun quyidagi tavsiyalarni muntazam qo’llash zarur:
— Tovuqlar uyg’ongani zahoti, ertalab – nam aralash ozuqa berish foydali. Kechqurun – uyquga ketishdan bir yarim soat oldin – maydalanmagan don berish maqsadga muvofiq.
— Yem-xashak tarkibi bo’yicha muvozanatlashtirilgan bo’lishi kerak. Oqsillar, yog’lar, uglevodlar, mineral tuzlar, kerakli hajmdagi vitaminlar tuxum ishlab chiqarishni oshiradi.
— Uy sharoitida qishda, unib chiqqan don ishlatiladi, pyuresi bilan birga xamirturush yoki baliq yog’i kabi qo’shimchalar kiritiladi. Mineral birikmalar, ayniqsa, kaltsiy va fosfor ham kiritilishi kerak.
— Past haroratda tovuqlarning tuxum ishlab chiqarishi kamayadi, shuning uchun tovuqxonani + 22 + 24°C darajaga isitish kerak.
— Tovuqxona muntazam yoritilgan holatda bo’lishi zarur. Qish mavsumida kunduzgi yoritish chirog’ini ishlatish kerak.