Tovuqlarning tuxum qo’yish samaradorligini qanday oshirish mumkin?

Tovuqlar oyiga o’rtacha 22 dan 26 tagacha tuxum qo’yishi mumkin va barqarorlikka erishish uchun bizning tavsiyalarimizni o’qing:

1. Ozuqa – muntazam, jadvalga muvofiq va muayyan dozaga ega. Tovuqlar uyg’ongani zahoti, ertalab – nam aralash ozuqa yaxshiroq, kechqurun – uyquga ketishdan bir yarim soat oldin – maydalanmagan don berish maqsadga muvofiq.

2. Yem-xashak tarkibi bo’yicha muvozanatlashtirilgan bo’lishi kerak: oqsillar, yog’lar, uglevodlar, mineral tuzlar, kerakli hajmdagi vitaminlar tuxum ishlab chiqarishni oshiradi.

3. VITAMINLAR. Uy sharoitida qishda, unib chiqqan don ishlatiladi, pyuresi bilan birga xamirturush yoki baliq yog’i kabi qo’shimchalar kiritiladi. Mineral birikmalar, ayniqsa, kaltsiy va fosfor ham kiritilishi kerak

4. HARORAT REJIMI. Past haroratda tovuqlarning tuxum ishlab chiqarishi kamayadi, shuning uchun tovuqxonani isitish kerak. (+ 22 + 24 ° C)

5. YORITISH (kunduzgi soatning davomiyligi) ko’rsatkichlarga bevosita ta’sir qiladi. Qish mavsumida kunduzgi yoritish chirog’ini ishlatish kerak. Tovuqlarni ortiqcha charchatmaslik uchun kunduzgi soatning davomiyligi 14 dan 16 soatdan oshmasligi kerak.